curacao video

Wie per schip de St Annabaai binnenvaart, ziet aan zijn rechterhand een punt. Naar deze punt is dat deel van de stad Willemstad, Punda (letterlijk punt) genoemd. Aan de andere kant van het water van de St Annabaai ligt Otra Banda letterlijk “de andere kant”. Om deze twee stadsdelen te verbinden is de Emma brug gebouwd.

Een pontjesbrug die open kan wanneer grote schepen de St. Annabaai binnen willen varen. De pontjesbrug is er tegenwoordig alleen nog maar voor voetgangers. Voor het autoverkeer is de erachter gelegen zeer hoge Julianabrug gebouwd.

Wanneer de pontjesbrug opengaat, doen veerboten dienst om voetgangers van het ene deel van de stad over te zetten naar de andere kant van de stad. Aan de Handelskade, de kade die ligt aan de St Annabaai en die het kenmerkende stadsbeeld van Curaçao vertegenwoordigt, ligt de Insulinde afgemeerd. Deze prachtige tweemaster die toeristen langs de kust van Curaçao voert of verder naar andere eilanden. Om de hoek van de Handelskade ligt de Floating Market. Hier liggen bootjes met visserij en groentenwaren, die vanuit die bootjes verkocht worden..

 

De varende havendienst van Curacao met de Koningin Emma brug (pontjesbrug of pontonbrug) en op de achtergrond de Koninging Julianabrug.

Robin bezoekt doordat zijn vrouw haar jeugd op Curaçao doorbracht vrijwel jaarlijks het Eiland Curaçao. Nu zij sinds enkele jaren een eigen stek hebben kunnen bemachtigen waar zij op ieder gewenst moment kunnen neerstrijken, is Curaçao een tweede thuis geworden. Hier heeft Robin dan ook tijd en ruimte om te schilderen.

Om de Curaçao werken meer openbaarheid te geven heeft Robin onlangs contact gezocht met galerie Alma Blou. Enkele van zijn schilderijen konden bij deze galerie, welke gehuisvest is in Landhuis Habaai, in een groepsexpositie worden opgenomen. Het zijn voornamelijk landhuizen zoals landhuis Habaai, landhuis Jan Kock en Savonet; maar ook bijvoorbeeld de Pontjesbrug, de Floating Market en de Insulinde die Robin op het doek heeft vastgelegd.

Bezoek aan galerie Alma Blou op Curacao waar het werk van Robin ook verkrijgbaar is!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.